Mandarinkový dort s krémem

Dort zvládneme i bez cukrářského náčiní. Krém na tento dort jsme nanášeli pomocí obyčejného sáčku s ustřiženým růžkem.


4.233x
90 min

Postup přípravy

Dortový korpus: Žloutky oddělíme od bílků. Přidáme k nim horkou vodu, moučkový cukr a ušleháme do pěny. Hrubou mouku promísíme s kypřícím práškem do pečiva a přimícháváme ji po částech ke žloutkové hmotě.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho "zabalujeme? do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Dortový korpus pečeme pozvolna asi půl hodiny.

Krém: V necelém půllitru mléka uvaříme do zhoustnutí vanilkový pudinkový prášek. Uvařený pudink necháme vychladnout. Nesmíme ho ale chladit zprudka, např. ne v lednici. Během chladnutí pudink občas zamícháme.

Máslo necháme před přípravou krému v teplé místnosti změknout.

Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i žloutky. Postupně vmícháme vychladlý pudink. Hotový krém dáme do lednice ztuhnout.

Korpus podélně rozkrojíme. Jednu polovinu potřeme džemem a pak krémem. Druhou polovinu na ni přiklopíme. Svrchní část dortu potřeme silnou vrstvou krému, poklademe kompotovými mandarinkami. Zbytek krému použijeme na zdobení. Zdobíme podle vlastní fantazie s pomocí cukrářského sáčku s kovovým nástavcem, nebo i obyčejného pevného sáčku. Nakonec dort posypeme nastrouhaným kokosem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandarinkový dort s krémem

Zpět na recept