Mouku a cukr prosejeme. Máslo necháme změknout. Z bio citronu nastrouháme kůru.
Na vál dáme mouku, cukr, na kousky nakrájené máslo, citronovou kůru a žloutky, přidáme také jemně mleté lískové oříšky. Vše rukama zpracujeme v těsto, které zabalíme do folie a necháme odležet v lednici alespoň 30 minut.
Z těsta vyválíme váleček, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky a mezi prsty vytvarujeme do rohlíčku.
Rohlíčky ukládáme dál od sebe na plech s pečícím papírem a vkládáme do trouby vyhřáté na 175 °C. Vanilkové rohlíčky pečeme asi 8 minut dorůžova.
Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, který jsme provoněli vanilkovým luskem.
Maminčiny vanilkové rohlíčky podle tohoto receptu nepotřebují dlouhé týdny odležet, jsou hned křehké. Vyzkoušejte také vanilkové rohlíčky podle šéfcukrářky