Maminčin zabíjačkový guláš

Recept na klasický zabíjačkový guláš podle mojí maminky. Neobsahuje cibuli ani papriku. Je to asi vesnický způsob, ale stojí to za to.


4.530x
120 min
1×

Postup přípravy

Vepřové jazyky povaříme, očistíme a pokrájíme. Maso nakrájíme na kostky, asi tak 2,5 x 2,5 cm. Játra očistíme a nakrájíme na menší kostky. Česnek utřeme se solí.

Guláš se připravuje ve vyhřáté troubě na cca 180 °C. Nejprve pečeme napepřené a trochu nasolené maso na sádle. Asi po půlhodině přidáme pokrájené jazyky a játra. Guláš v pekáči podléváme stále teplou vodou. Ke konci přidáme asi 2 hrsti strouhané housky a připravený česnek. Lehce zapečeme a doplníme asi tak 3 dl vody. Po promíchání zabíjačkový guláš dosolíme, přidáme majoránku a dopepříme. Necháme lehce zapéct a máme hotovo. Solí raději šetříme.

Maminčin zabíjačkový guláš výborně chutná s chlebem a pivem.
user-icon

autor Jiřin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin zabíjačkový guláš

Zpět na recept