Rozehřejeme med, přisypeme cukr a za neustálého míchání vmícháme tuk nakrájený na kousky. Mícháním vytvoříme hustou kaši, kterou odstavíme a necháme vychladnout.
Pak přidáme vejce, mouku, perníkové koření a sodu. Vypracujeme těsto, které se leskne a nelepí na ruce. Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme přes noc do chladničky.
Druhý den ho po částech vyválíme na plát asi 4 mm vysoký a formičkami vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
V předehřáté troubě pečeme asi 10 minut na 180 °C.
Bílek rozšleháme, přidáme cukr a citronovou šťávu. Polevu vyšleháme dohladka. Rozdělíme ji na několik částí, které si obarvíme. Vychladlé perníčky barevně zdobíme.