Netradiční rybí polévka, která vám určitě zachutná. Recept na polévku připravenou z rybích hlav.
Hodnocení
4.7
/ 5 (224x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Máslo2 lžíce
Cibule1 ks
Rajčatový protlak2 ks
Bobkový list1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Čerstvá petrželka1-2 lžíce
Mletá sladká paprika1 lžička
Celý černý pepř6 ks
Celé nové koření3 ks
Kapří hlava a odřezky2 ks
Postup přípravy
Oprané rybí hlavy zbavené očí a žáber s čistými rybími odřezky dáme do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, 3 kuličky nového koření a 6 kuliček pepře. Přivedeme k varu a vaříme velmi pomalu, napůl přikrytou pokličkou, asi 20 minut.
Mezitím cibuli s petrželku nasekáme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou zásmažku. Vmícháme lžičku mleté papriky a 2 malé rajské protlaky. Orestujeme, abychom zbavili protlak kyselosti, a zředíme směs scezeným rybím vývarem.
Přidáme obrané maso z hlav a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kdo má rád, nechá si kapří hlavy na talíři a obere si je sám. Makedonskou rybí polévku podáváme horkou s pečivem podle chuti.