Makedonská rybí polévka

Netradiční rybí polévka, která vám určitě zachutná. Recept na polévku připravenou z rybích hlav.


4.7224x
45 min
2×

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kscibule
2 ksrajčatový protlak
1 ksbobkový list
2 lžícehladká mouka
1-2 lžícečerstvá petrželka
1 lžičkamletá sladká paprika
6 kscelý černý pepř
3 kscelé nové koření
2 kskapří hlava a odřezky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Oprané rybí hlavy zbavené očí a žáber s čistými rybími odřezky dáme do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, 3 kuličky nového koření a 6 kuliček pepře. Přivedeme k varu a vaříme velmi pomalu, napůl přikrytou pokličkou, asi 20 minut. Mezitím cibuli s petrželku nasekáme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou zásmažku. Vmícháme lžičku mleté papriky a 2 malé rajské protlaky. Orestujeme, abychom zbavily protlak kyselosti a zředíme směs scezeným rybím vývarem. Přidáme obrané maso z hlav a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kdo má rád, nechá si kapří hlavy na talíři a obere si je sám. Makedonskou rybí polévku podáváme horkou s pečivem podle chuti.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Makedonská rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena