Makaróny se zeleninou a parmazánem

Makaróny jsou výborné i se zeleninou. Rychlá příprava je skvělá pro nečekanou návštěvu.


2.973x
45 min

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme zeleninu. Rajčata spaříme, sloupneme slupky a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme, bazalku opereme a osušíme. Pak si najemno nasekáme cibuli, bazalku, nakrájíme kousek celeru a mrkve. Zároveň dáme vařit do velkého hrnce makaróny v mírně osolené vodě.

Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme olej a připravenou zeleninu. Vše osmahneme. Když zelenina dostane zlatavou barvu, přidáme rajčata. Můžeme přilít trochu horké vody. Ještě přidáme sůl a pepř podle chuti.

V zakryté pánvi vše podusíme asi půl hodiny, pak přidáme kousek másla a špetku cukru. Během dušení si nastrouháme parmazán.

Omáčkou přelijeme makaróny a hustě posypeme povrch nastrouhaným parmazánem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makaróny se zeleninou a parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.