Papriky, cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky, papriky zbavené jádřinců na tenké nudličky. Sýr nahrubo nastrouháme. Petrželku jemně nasekáme.
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek. Když cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a opékáme, dokud maso neztmavne a nezačne se drolit. Přisypeme oregano, petrželku, nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme. Pak přilijeme masový vývar, který může být i z kostky, pak smetanu a rajčatový protlak. Promícháme, necháme přijít k varu a pod pokličkou, na mírném ohni, asi 5 minut dusíme. Osolíme a dochutíme pepřem.
Během úpravy masa stihneme podle návodu na obalu uvařit i makarony. Doba jejich přípravy je asi 20 minut.
Uvařené a scezené makarony polijeme hustou omáčkou z mletého masa, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme zelenou petrželkou. Nejlépe chutnají s parmazánem, pokud ale nemáme, nahrazujeme eidamem.Chutnat nám budou také.
Pokud máme doma papriky všech barev, můžeme použít papriku bílou, červenou, zelenou i žlutou. Pokrm je barevnější a vypadá lákavěji.