Maďarský tokáň

Tradiční maďarské jídlo, které bude chutnat zejména těm, kteří rádi pikantnější kuchyni.


3.0921x
75 min

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme přes vlákna na širší nudle. Na sádle nebo na tuku osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme dle chuti mletou papriku, nakrájené maso a krátce vše osmahneme. Přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme trochou vína a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby víno lehce doléváme. Potom přidáme nakrájené papriky a rajčata a opět dusíme. Pokrm se nezahušťuje, protože zelenina se lehce rozvaří. Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo typické maďarské halušky nebo nočky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarský tokáň

Zpět na recept