Maďarský nepečený dort

Tenhle dort jsme dostali jako zákusek v lázních v Maďarsku a je to fakt dobrota.


4.233x
30 min
2×

Postup přípravy

Kompot vylijeme přes sítko a necháme hodně okapat.

Připravíme si pudink. V půl litru mléka rozděláme dva pudinky klasickým způsobem popsaným na obalu. Musíme ale hodně míchat, aby se nám v něm neudělaly hrudky. Dáme vychladit za okno a občas ho zamícháme. Mezitím si vyšleháme šlehačku a k ní postupně přidáváme zakysanou smetanu.

Úplně vychladlý pudink smícháme s připravenou smetanou. Kdo chce, může podle chuti i osladit, ale myslím že nebude třeba smetany jsou sladké dost. Pudink musí být úplně vychladlý! Jinak se šlehačkou dohromady udělá doslova tekutou hmotu a dort nikdy neztuhne.

Máme krém, tak můžeme začít s dortem. Do dortové formy naskládáme na dno a po stranách piškoty a vylijeme na ně polovinu krému. Na to poskládáme ovoce z kompotu. Nejvíce se hodí ananas. Na ovoce opět naskládáme piškoty a vylijeme zbytek krému. Na ten úhledně naskládáme jakékoliv ovoce nakrájené na tenké plátky (jablka, nektarinky, švestky, pomeranče, blumy, jahody).

Jako poslední si připravíme želatinu klasickým způsobem popsanou na balíčku. Hotovou ji nalijeme na dort tak, aby překrývala všechno ovoce. Proto je dobré krájet ho na tenké kousky, aby nevykukovalo ze želatiny.

Maďarský nepečený dort dáme alespoň na 3 hodiny do lednice vychladit. Hotový maďarský nepečený dort nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Nicool


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarský nepečený dort

Zpět na recept