Udělal jsem ho také tak,podle Vašeho receptu,ale tradičně bez masoxu,asi rádoby ochucovadla....skutečně nebyl třeba.Ani kmín nebo mouka,jako zahušťovadlo.Posílám též fotografii mého výtvoru a přeji dobrou chuť....///
kokrhanek.j
Vyborny recept, muzu jen doporucit, podle chuti jsem nepridaval nic , nezahustoval jsem - nebylo treba, gulas byl vynikajici
Ladislav
Ja som zo Slovenska a teda bližie k maďarom aj keď som z východu a o guľašoch vieme svoje, môžem Vám teda povedať, že všetci máte tak trochu pravdu, maďarský guľaš, tak ako ho pripravila autorka sa skutočne podáva s knedľou, polievke by sa "nadávalo" kotlíkový a ten je redší a je sa s lyžicou. Tento som robil dnes a chutná výborne, len namiesto vody na podlievanie som použil lacnejšie - tetrapackové - víno a je to báječné. Uvarte, ochutnajte a potom hodnoťte. Prajem dobrú chuť.
razdvarazdva
Re: Omyl
Nepíšete, že jde o pravý maďarský guláš, ale název hovoří o tom, že jde o maďarský guláš. Na vysvětlenou uvádím, že maďarský guláš se nezahušťuje moukou v žádné formě,odborníci doporučují před dokončením přidat na čtvrtky nakrájené brambory. Maďarský kuchař by nikomu neodpustil přidání kmínu, ten do maďarského guláše rovněž nepatří. Samotné vaření trvá 6 i více hodin, protože je nutné pomalé vaření, kdy voda pouze pobublává. Po uvaření má guláš konzistenci polévky, podává se v hlubokém talíři, případně misce a jí se lžící. Ve skutečnosti jde o polévku maďarských pastevců. Nechci kritizovat váš recept, sto lidí, sto chutí, pouze jsem chtěl upozornit na obecný omyl, pokud jde o maďarský guláš. Vždyť v každé restauraci, kde se maďarský guláš podává, má konzistenci husté omáčky a dokonce se podává s knedlíkem.
dana
Re: Omyl
Nepsala jsem, že je to "pravý" maďarský guláš.Pokud otevřete libovolnou kuchařku s recepty na guláše, pokaždé najdete recept trochu jiný.Když si koupíte koření s názvem "Maďarský guláš", recept se opět liší....