Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem.
Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme pudink a dobře spojíme. Po lžících přidáme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum.
Po vychladnutí rozkrojíme korpus na dvakrát. Spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem. Střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem. Nakonec maďarský dort ozdobíme polevou z čokolády, necháme vychladit a můžeme servírovat.