Maďarský dort

Recept na vynikající a netradiční dort.


3.273x
0

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem.

Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme pudink a dobře spojíme. Po lžících přidáme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum.

Po vychladnutí rozkrojíme korpus na dvakrát. Spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem. Střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem. Nakonec maďarský dort ozdobíme polevou z čokolády, necháme vychladit a můžeme servírovat.
user-icon

autor elleparis


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarský dort

Zpět na recept