Pikantní brambory vhodné jako příloha k masům.
sůl | |
vývar | |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádlo |
1 lžíce | hladká mouka |
1 kg | brambor |
2 dl | sladká smetana |
1 lžíce | sladka (pálivé) paprika |
Nejprve si připravíme masový vývar. Stačí asi 1/4 litru.
V hrnci zapěníme najemno nakrájenou cibuli s paprikou na sádle. Odstavíme a přidáme oloupané, omyté a na plátky pokrájené brambory. Osolíme a podlijeme předpřipraveným vývarem. Poté dusíme na mírném ohni přikryté pokličkou. Dusíme do měkka tak, aby se nerozvařily. Nakonec vmícháme smetanu s moukou a ještě chvíli dusíme.
Podáváme jako přílohu k pečenému, nejlépe veprřovému masu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena