Maďarská polévka

Recept na polévku ze slepice s množstvím zeleniny a žampionů.


3.174x
0

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
60 gcibule
100 gžampióny
60 gceler
1 ksrajče
250 gmrkev
60 gkedlubna
zázvor
2 kgslepice
1 kszelená paprika
6 kuličekčerný pepř
1 hrstzelená petrželka
200 grůžičková kapusta
100 gčerstvý nebo sterilovaný hrášek
100 gkořenová petržel

podle chuti

sůl

podle potřeby

těstoviny

Postup přípravy

Zeleninu a žampiony očistíme. Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu.

Očištěnou, umytou slepici naporcujeme na 8 dílů. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř, zázvor, celou cibuli, česnek. Na mírném ohni vaříme až maso změkne.

K vařené slepici přidáme žampióny, na růžičky rozebranou kapustu, kořenovou zeleninu, papriku, rajče a zelenou petržel.

Když je slepice uvařená, vyjmeme ji z hrnce, propláchneme studenou vodou, odstraníme kůži a nakrájíme maso na kousky. Potom maďarskou polévku asi na 10 minut odstavíme z ohně, přecedíme, kořenovou zeleninu a houby nakrájíme na kousky a znovu všechno, včetně masa, vložíme zpět do vývaru.

Když polévka začne znovu vařit, přidáme zvlášť uvařené těstoviny. Při podávání maďarskou polévku posypeme zelenou petrželkou.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.