Zeleninu a žampiony očistíme. Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu.
Očištěnou, umytou slepici naporcujeme na 8 dílů. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř, zázvor, celou cibuli, česnek. Na mírném ohni vaříme až maso změkne.
K vařené slepici přidáme žampióny, na růžičky rozebranou kapustu, kořenovou zeleninu, papriku, rajče a zelenou petržel.
Když je slepice uvařená, vyjmeme ji z hrnce, propláchneme studenou vodou, odstraníme kůži a nakrájíme maso na kousky. Potom maďarskou polévku asi na 10 minut odstavíme z ohně, přecedíme, kořenovou zeleninu a houby nakrájíme na kousky a znovu všechno, včetně masa, vložíme zpět do vývaru.
Když polévka začne znovu vařit, přidáme zvlášť uvařené těstoviny. Při podávání maďarskou polévku posypeme zelenou petrželkou.