Maďarská kuřecí omáčka

Smetanová kuřecí omáčka vhodná ke knedlíku.


4.324x
45 min
2×

Postup přípravy

Cibulku osmažíme na sádle spolu s mrkví a petrželí nakrájenými na kolečka. Přidáme maso a osmahneme. Zalijeme vývarem (můžeme i z bujónu). Přidáme všechno koření. Jakmile se omáčka začne vařit, přidáme papriku nakrájenou na kousky.

Omáčku vaříme až bude maso i zelenina měkká. Maso vyndáme bokem a rozmixujeme omáčkový základ. Po rozmixování do omáčky vrátíme maso a dáme zpět vařit. Nakonec omáčku zahustíme jíškou a vlijeme celou smetanu. Necháme povařit a máme hotovo.

Maďarská kuřecí omáčka je nejlepší s knedlíkem, ale dá se jíst s čímkoli. Omáčku mají rádi i ti, kteří nejí kuře na paprice.
user-icon

autor Flo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarská kuřecí omáčka

Zpět na recept