Luzernská polévka

Jedna z vyhlášených švýcarských polévek.


3.0126x
25 min
1×

Postup přípravy

Chléb a sýr nakrájíme na tenké plátky. Po vrstvách vše naskládáme do ohnivzdorné mísy, osolíme, okořeníme, přelijeme svařeným mlékem, přiklopíme a necháme přes noc stát.

Těsně před podáváním necháme dvakrát rychle přejít varem, ale nesmíme míchat, chléb ani sýr nesmí mít v žádném případě kašovitou konzistenci.

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na másle je opečeme dozlatova.

Luzernskou polévku rozdělíme na talíře a povrch ozdobíme kolečky opečené cibule.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Luzernská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Švýcarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.