Výborný jablečný závin s oplatky, jahodami a čokoládou.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Na potření
Vejce1 ks
Ostatní
Jablko6 ks
Jahody10 ks
Čokoláda na vaření40 g
Cukr krystal
Listové těsto1 balíček
Oplatka4 ks
Na ozdobu
Cukr moučka
Postup přípravy
Oplatky i čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle, každé zvlášť.
Jablka nakrájíme na čtvrtky a vyřízneme jadřince.
Jahody zbavíme korunek a nakrájíme na čtvrtky, kompotované necháme dobře okapat.
Listové těsto rozpůlíme a z poloviny vyválíme plát. Na plát nasypeme polovinu oplatek a nastrouháme čtvrtky ze 3 jablek, zbylé slupky vyhodíme. Na jablka rozdělíme polovinu jahod, zasypeme je cukrem a čokoládou.
Těsto svineme a konce dobře uzavřeme. Závin přendáme na lehce olejem potřený plech a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta.
Luxusní závin pečeme na 180 °C do zezlátnutí (asi 20 minut). Necháme vychladnout a před podáním lehce pocukrujeme.