Luxusní jahodové řezy

Vynikající, osvěžující, nepřeslazená buchta s ovocem a čokoládou.


4.744x
60 min
5×

Ingredience

krém

4 lžícecukr
1 lžícemáslo
1 lmléko
1 balíčekvanilkový cukr
2 kelímkyzakysaná smetana
3 balíčkyvanilkový pudink

těsto

100 mlolej
5 ksvejce
100 mlvoda
0.5 balíčkuprášek do pečiva
20 dkgcukr krupice
25 dkgpolohrubá mouka

podle chuti

moučkový cukr
nastrouhaná čokoláda

poleva

2 kelímkyzakysaná smetana

podle potřeby

kompotované nebo mražené jahody

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Nalijeme na plech a pečeme na 180°C asi 15-20 minut. Na vychladlý piškot náskládáme jakékoliv nakrájené ovoce z kompotu(nebo mražené). Připravíme si krém. Z mléka, cukru, vanilkovýh pudinků a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme máslo. Až vychladne, vmícháme zakysané smetany a podle chuti, přisladíme. Všechno vyšleháme šlehačem. Krém natřeme na piškot s ovocem. Nahoru vyšleháme zakysané smetany s cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme do lednice a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).
user-icon

autor czanky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Luxusní jahodové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena