Loupáčky bez kynutí

Výborné máslové loupáčky k dobré snídani. Recept na jemné pečivo bez kynutí.


4.498x
60 min

Ingredience

těsto

50 gcukr
60 mlolej
1 špetkasůl
2 ksvejce
110 gmáslo
0.5 kghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

150 mlmléko

na ozdobu

mandle
mák

Postup přípravy

Z prosáté mouky, prášku do pečiva, soli, vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčku. Loupáčky poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečivo můžeme posypat mákem nebo mandlemi. Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C. Loupáčky bez kynutí jsou výborné teplé, vlažné i studené.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Loupáčky bez kynutí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena