Loupáčky bez kynutí

Výborné máslové loupáčky k dobré snídani. Recept na jemné pečivo bez kynutí.


4.498x
60 min

Postup přípravy

Z prosáté mouky, prášku do pečiva, soli, vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

Z těsta vyválíme slabý plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčku.

Loupáčky poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečivo můžeme posypat mákem nebo mandlemi.

Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C.

Loupáčky bez kynutí jsou výborné teplé, vlažné i studené.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Loupáčky bez kynutí

Zpět na recept