Louhové pečivo

Recept na chuťově zajímavé pečivo, které před upečením krátce povaříme v láku.


3.04x
60 min

Postup přípravy

Do mísy nalijeme vlažné mléko a vodu, potom tam rozdrobíme droždí a zamícháme. Přidáme sůl, cukr, půlku hladké mouky, půlku oleje a pořádně promícháme. Nakonec přimícháme zbylou hladkou mouku a olej. Těsto by nemělo lepit, proto případně přidáme trochu mouky. Těsto necháme 20 minut odpočívat.

Z připraveného těsta vytvoříme rohlíky, bulky, preclíky apod. Vytvořené pečivo položíme na pečicí papír a připravíme si lák. Do hrnce nalijeme vodu, přimícháme sůl s jedlou sodou a lák dáme vařit. Pečivo vložíme do vařicí vody a počkáme, až bude pečivo plavat na povrchu, potom vrátíme pečivo zpět na plech. Jinak noření těsta je rychlé, nemusíme mít z toho obavy.

Pečivo prostříháme, nebo nožem nařízneme, posypeme solí, nebo různými semínky. Sypat hrubozrnnou solí moc nedoporučuji, protože pečivo je lákem celkem slané.

Louhové pečivo pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Louhové pečivo podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor jiřička


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Louhové pečivo

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Žádná