Londýnské řezy

Ořechový moučník ke kávě nebo čaji.


3.2112x
45 min
2×

Ingredience

těsto

210 gmáslo
5 ksžloutek
0.5 balíčkuprášek do pečiva
100 gcukr krupice
300 ghladká mouka

náplň

2 lžícerum
5 ksbílek
1 balíčekvanilkový cukr
140 gmleté ořechy

na ozdobu

ořechy

poleva

100 gčokoláda na vaření

na potření

pikantní marmeláda

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Žloutky s cukrem utřeme, přidáme máslo, prosetou mouku a vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut odležet a pak z něj vyválíme plát o velikosti plechu. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si náplň. Bílky ušleháme v pevný sníh. Vmícháme do něj cukr, mleté ořechy a rum. Těsto na plechu potřeme pikantní marmeládou a potom sněhovou náplní. Povrch posypeme hrubě posekanými ořechy. Londýnské řezy vložíme do předehřáté trouby a pečeme je ve střední části trouby asi 20 - 25 minut. Upečené londýnské řezy necháme vychladnout. Po vychladnutí pokropíme rozpuštěnou čokoládou. Londýnské řezy krájíme na pruhy 2 cm široké a 5 cm dlouhé.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Londýnské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena