Nenáročný recept na lívance z nadýchaného vločkového těsta.
Hodnocení
4.6
/ 5 (94x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
11x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce2 ks
Mléko250 ml
Ovesné vločky120 g
Podle potřeby
Máslo na smažení
Olej na smažení
Postup přípravy
Suroviny musí mít pokojovou teplotu a mléko je lepší vlažné.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Dáme rozpálit lívanečník.
V mléce rozkvedláme sůl, žloutky a vločky tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko.
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, který překládáním zapracujeme do ovesného těsta.
Z nadýchaného těsta smažíme vločkové lívance. Smažíme je na vymaštěném lívanečníku a je dobré použít poměr 1:1 rozpuštěné máslo a olej, případně jen čisté přepuštěné máslo.
Lívance z ovesných vloček mažeme marmeládou nebo tvarohem a ihned podáváme. Horké jsou nejlepší.
Lívance jsou velmi dobré,nechapu že se někomu nedařilo.vločky jsem si rozemlela na mouku,mléko jsem použila kokosové rostlinné,přidala jsem str.jablko.a jsou chutné a dobré.diky za recept
Jindřich
Hodnocení
Vyzkoušel jsem s maličkou úpravou, vločky jsem namočil v mléce cca 2 hodiny předem po hodině jsem přidal žloutky a hodinu nechal celou hmotu odležet a těsně před smažením jsem vmíchal sníh z bílků. Výsledek s lívanečníkem z Teskomy úžasný. Já i syn se oblizujeme ještě nyní. S marmeládou s černého rybízu neb švestkovou zkrátka vynikající.
Elizabeth
Lívance z ovesných vloček
Právě jsem dopekla.Jsou výborné.Jen příště dám méně mléka,sníh těsto trochu zředí.Cukr se nepřidává.Na talíři se přisladí buď sirupem z agave nebo datlovým.U mě jednoznačně bodují. :-)
Monika
Mnamka
Dekuji za recept . Livance se povedli podle navodu, jen jsem tedy dala cele vajicko , snih jsem nedelala. Mouka neni potreba pridavat. I dcerce moc chutnali. Receptik doporucuji �
Stevie
Těsto
Mě se to tedy moc nedařilo. Vločky se s mlékem nespojily. Mají se nechat před tím namočit? Recept to neuvádí. Pomohl tyčový mixer. Vločky jsem musel přidat, těsto bylo jinak moc řídké. Doporučuji přidat dvě lžíce cukru, jinak lívance nemají chuť a chutnají spíš jak vaječná omeleta s vločkami.