Litý koláč s borůvkami

Vyzkoušejte jednoduchý litý koláč.V létě s čerstvými, v zimním období se zmraženými borůvkami.


3.3137x
60 min
3×

Postup přípravy

Připravíme si drobenku. Máslo nebo heru rozpustíme.K rozpuštěnému tuku přidáme hrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr a nejlépe rukama promneme v drobenku.

Připravíme si těsto. Máslo rozpustíme, mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem do pečiva a nastrouhanou kůrou z poloviny citronu. Přidáme rozpuštěnou heru, vlažné mléko, vejce a promícháme. Těsto nalijeme na herou vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech a po celém plechu rozetřeme.

Na těsto nasypeme borůvky. Pokud jsou mražené, tak je předem nerozmrazujeme. Jestli máme z vlastní zahrádky maliny, můžeme přidat i hrstku malin. Koláč je ještě pikantnější.

Ovoce posypeme drobenkou a připravený koláč pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 40 minut. Upečený litý koláč s borůvkami pocukrujeme.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litý koláč s borůvkami

Zpět na recept