Vaření.czReceptyLitoměřický zelný salát

Litoměřický zelný salát

Recept na osvěžující zeleninový salát s jablky.


4.511x
25 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu a jablka očistíme. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a dlaní trochu upěchujeme. Jablka, mrkev, okurky a cibuli nakrájíme na půl kolečka. Majonézu rozšleháme se smetanou. Ochutíme je solí, pepřem, cukrem a můžeme lehce okyselit octem. Zelí prohrábneme lžící a vmícháme mrkev, okurky, cibuli a nakonec i jablka. Litoměřický zelný salát spojíme připravenou majonézou a necháme vychladit. Vychlazený litoměřický zelný salát je křupavý. Podáváme jej jako hlavní chod nebo jako přílohu k pečeným či grilovaným masům.
user-icon

autor Jaru

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Litoměřický zelný salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena