Litoměřický zelný salát

Recept na osvěžující zeleninový salát s jablky.


4.511x
25 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu a jablka očistíme. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a dlaní trochu upěchujeme. Jablka, mrkev, okurky a cibuli nakrájíme na půl kolečka.

Majonézu rozšleháme se smetanou. Ochutíme je solí, pepřem, cukrem a můžeme lehce okyselit octem.

Zelí prohrábneme lžící a vmícháme mrkev, okurky, cibuli a nakonec i jablka. Litoměřický zelný salát spojíme připravenou majonézou a necháme vychladit.

Vychlazený litoměřický zelný salát je křupavý. Podáváme jej jako hlavní chod nebo jako přílohu k pečeným či grilovaným masům.
user-icon

autor Jaru


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litoměřický zelný salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.