Litevský medový perník

Tradiční litevský recept na perníkovou buchtu, která se velmi nápadně podobá našemu známému perníku.


3.04x
45 min

Ingredience

2 kostkycukr
1 ksvejce
2 lžícekakao
50 gmandle
150 gmed
mletá skořice
350 ghladká mouka
1 baleníkypřící prášek
mletý hřebíček
100 gtřtinový cukr

Postup přípravy

Ve větší míse promícháme vejce s cukrem, přidáme med, skořici, polovinu kypřícího prášku, mletý hřebíček. Do tohoto základu těsta přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Aby byl perník tmavý, přidáme do těsta kakao. Do těsta také patří karamel a med. Karamel připravíme tak, že na pánvičce upražíme 2 kostky cukru, přilijeme 2 lžíce vody a necháme projít varem, až se karamel začne táhnout. Karamel přidáme do těsta společně s medem a promícháme. Plech nebo formu na perník vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto. Použít můžeme i pečící papír. Povrch perníku posypeme sekanými mandlemi nebo ořechy. Litevský medový perník pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečený perník nejprve necháme vychladnout a teprve potom jej podáváme. Perník můžeme také podélně rozkrojit, potřít džemem, znovu spojit a povrch polít čokoládovou polevou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Litevský medový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Litevská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena