Listový závin se zelím

Jednoduchá chuťovka podáváná za studena. Vhodné na oslavy.


4.633x
0
3×

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále, potřeme kečupem, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Připravíme si všechny ostatní suroviny.

Okraje těsta na podélné straně necháme asi 5 - 7 cm volné. Na cibuli dáme po celé délce těsta řádek vytlačeného zelí široký zhruba 3 cm, vedle něj nasypeme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a vedle něj nahrubo nastrouhaný salám. Posypeme nakrájenými sterilovanými žampiony a nadrobenou nivou nebo strouhaným hermelínem. Na jeden volný konec listového těsta poklademe kolečka šunkového salámu nebo anglické a stočíme do závinu.

Listový závin se zelím potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. Při dopékání potíráme závin máslem nebo jiným tukem na pečení.
user-icon

autor Macinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listový závin se zelím

Zpět na recept