Listový štrúdl s mletým masem

Vynikající masový štrúdl z listového těsta.


3.291x
35 min

Postup přípravy

Česnek očistíme a prolisujeme. Maso rozdrolíme na kousky.

V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme maso a zprudka jej osmahneme. Přidáme kečup, česnek a ochutíme sladkou paprikou a majoránkou. Maso již jen krátce osmahneme, odstavíme a necháme vychladnout. Do masa rozklepneme vejce, přidáme trochu mouky a osolíme. Můžeme lehce opepřit a důkladně promícháme.

Listové těsto vybalíme a vyválíme na 2 placky o něco silnější než na sladký štrúdl. Na placky těsta rozložíme masovou náplň a vše zavineme. Záviny přemístíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě listový štrúdl s mletým masem pečeme dozlatova.

Listový štrúdl s mletým masem necháme trochu vychladnout, nakrájíme jej na šikmé řezy a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listový štrúdl s mletým masem

Zpět na recept