Recept na rychlé pohoštění nebo mlsání k televizi.
Hodnocení
3.8
/ 5 (26x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Na ozdobu
Vejce1 ks
Ostatní
Niva50 g
Gouda6 plátků
Listové těsto1/2 balíčku
Plátky slaniny100 g
Podle potřeby
Hladká mouka
Na potření
Zakysaná smetana4 lžíce
Sušené provensálské koření
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku. Těsto ze dvou třetin potřeme zakysanou smetanou a posypeme provensálským kořením.
Na smetanu nastrouháme nivu a poklademe slaninou. Nakonec vše poklademe plátky goudy nebo jiným sýrem. Zbylou třetinu potřeme rozšlehaným vejcem.
Širší pokladenou stranou listové těsto srolujeme. Během rolování těsto jemně utahujeme. Roládku nakrájíme na kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Listové šneky se smetanou a nivou potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme je dozlatova.
Listové šneky se smetanou a nivou necháme trochu nebo zcela vychladnout a můžeme podávat.