Listoví šneci se slaninou a bazalkou

Recept na šneky z listového těsta s čerstvou bazalkou.


4.317x
45 min
5×

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku. Kečup nebo rajský protlak smícháme se sušenou bazalkou. Těsto ze dvou třetin potřeme ochuceným kečupem. Madeland spolu s parmazánem nastrouháme.

Na kečup nasypeme sýr a poklademe slaninou. Nakonec širší kraj ozdobené strany poklademe lístky bazalky. Zbylou třetinu potřeme rozšlehaným vejcem.

Širší pokladenou stranou listové těsto srolujeme. Během rolování těsto jemně utahujeme. Roládku nakrájíme na kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Listové šneky se slaninou a bazalkou potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme je dozlatova.

Listové šneky se slaninou a bazalkou necháme trochu nebo zcela vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listoví šneci se slaninou a bazalkou

Zpět na recept