Krémové a svěží řezy z listového těsta ke kávě i čaji.
Hodnocení
4.4
/ 5 (42x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Na potření
Žloutek1 ks
Náplň
Mléko1 l
Piškoty1/2 balíčku
Ovoce
Vanilkový cukr2 balíčky
Vanilkový pudinkový prášek2 balíčky
Poleva
Bílek1 ks
Cukr moučka100 g
Těsto
Listové těsto2 plátky
Postup přípravy
Mléko povaříme s vanilkovými pudinky a vanilkovými cukry, aby nám vznikl jemný hustý pudink. Necháme jej vychladnout.
Jeden plátek listového těsta vyválíme a položíme na plech. Na něj poklademe piškoty a pomažeme vychladlým pudinkem. Na pudink nasypeme pokrájené ovoce podle chuti. Dobré jsou jahody, švestky nebo maliny. Přeložíme druhým vyváleným plátem listového těsta a okraje stlačíme k sobě. Listové řezy s pudinkem a ovocem potřeme žloutkem.
Listové řezy s pudinkem a ovocem pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 25 minut. Ozdobit a dochutit můžeme polevou z jednoho bílku utřeného s moučkovým cukrem.
Listové řezy s pudinkem a ovocem nakrájíme a můžeme podávat.
V práci jsme jen ženy a 1 muž. Samozřejmě se bavíme také o receptech. Často se stane, že některé jídlo dělá každý z nás trochu jinak. Pak si některou variantu také zkusíme doma. Nevidím tedy nic špatného v tom, že se zde objevuje vícekrát některý recept. I když se někdy liší jen v názvu. To se stává i v běžném životě. S kolegyní také zjistíte, že vaříte totéž, ale každá rodina tomuto jídlu říká jinak. Rozdíl je jen v tom, že v práci se nedohadujeme, kdo od koho opisuje.