Listové koláčky

Jednoduché, rychlé a chutné. Recept na sladké pohoštění, které na dezertním talířku krásně vypadá!


4.610x
45 min

Postup přípravy

Rozpálíme troubu na 170 °C, aby se stihla pěkně zahřát, protože koláčky budou sedět na plechu než se nadějete.

Listové těsto lehce rozválíme. Pokud je tence vyválené na pečícím papíru, tak s ním nemusíme dělat nic. Z bílků a cukru se špetkou vanilky ušleháme tuhý sníh, do kterého po ušlehání vmícháme pár kapek alkoholu. Přidáme lžíci strouhané čokolády (nebo co dům dá), lžíci mletých mandlí (nejsou-li mandle, mohou být ořechy) a strouhaného kokosu.

Náplň namažeme na listové těsto (jako když děláme štrúdl). Těsto svineme jako roládu a nic nedbáme toho, že sníh nám vylézá horem dolem. Nyní nakrájíme na silnější plátky (nejlépe se to dělá nití, jako knedlíky) a řeznou plochou je stavíme na plech jako komínky.

Vyteklý sníh z koláčků lžičkou setřeme a navršíme ho na každý dílek těsta jako čepici.

V horké troubě pečeme listové koláčky s čokoládovou náplní cca 30 minut. Hotové jsou v momentě, když se nafouknou, zakulatí a sněhová čepice pěkně zrůžoví.

Listové koláčky podáváme jako sladké pohoštění.
user-icon

autor Marfuška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listové koláčky

Zpět na recept