Recept na nenáročnou pochoutku vhodnou například k večeři.
Hodnocení
4.2
/ 5 (6x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Na potření
Vejce1 ks
Náplň
Bazalka1 lžička
Kuřecí prsa2 plátky
Sójová omáčka2 lžičky
Bílé zelí1/2 hlávky
Těsto
Listové těsto1 balíček
Podle potřeby
Olivový olej na smažení
Postup přípravy
Nejprve na olivovém oleji osmažíme na malé kousky nakrájené osolené kuřecí maso. Přidáme k němu nastrouhané zelí. Zalijeme sójovou omáčkou, zasypeme bazalkou a vaříme, dokud zelí nezačne měknout. Podle chuti ještě opepříme a dosolíme. Necháme vychladnout.
Zatím vyválíme rozmražené listové těsto a rozdělíme jej na čtyři stejné obdélníky. Na okraj každého z nich poklademe masovo-zelnou směsí a přehneme tak, že vznikne kapsa. Potřeme vajíčkem. Pro lepší vzhled můžeme ještě posypat bazalkou.
Listové kapsy s kuřecím a zelím pečeme do zezlátnutí ve vyhřáté troubě.
Vyzkoušela jsem a je to skvělé. Přidala jsem ještě trošku worcestru. Nedělala jsem obdélníky, ale pomocí misky jsem vykrojila větší kolečka, naplnila náplní, přitiskla a tak mi vznikly menší šátečky. Musím říct, že mi v troubě ani jeden nepraskl. Měla jsem trošku obavu, aby mi náplň nevytekla, ale nejsou to povidla, kde se to může stát. Takže nám i návštěvě moc chutnalo. Pekla jsem ze 3 těst. Opravdu vynikající ! A je to dobré i za studena.