Linguine s krevetami a cuketou

Delikátní recept spojující zajímavou chuť krevet, cukety a těstovin.


3.97x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kscuketa
1 ksfeferonka
16 kskrevety
1 dlbílé víno
400 glinguine

podle potřeby

petrželka
kuřecí vývar
olej extra virgin

Postup přípravy

Při čištění krevet otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu z krunýře, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě.
Menší cukety nakrájíme na nudličky a feferonku nasekáme nadrobno.

Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vývaru. Do pánve vhodíme pokrájená tělíčka krevet, nakrájenou cuketu a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu, a promícháme se špagetami.

Linguine s krevetami a cuketou servírujeme s petrželkou a celou krevetou.

Zdroj: http://www.knorr.cz/


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linguine s krevetami a cuketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.