Linecké pečivo

Sváteční recept na měkké a chutné linecké pečivo, které je díky použití škrobu obzvlášť křehké.


3.58x
75 min
1×

Postup přípravy

Smícháme suroviny pokojové teploty - hladkou mouku, bramborový škrob, vanilkový cukr, citronovou šťávu, cukr moučka, žloutky, máslo a špetku soli.

Vypracujeme hladké těsto a necháme ho uležet do druhého dne. Ze zbylých bílků dělám kakaové kuličky.

Těsto vyválíme na asi 3 mm silný plát a vykrájíme různé tvary.

Linecké pečivo pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C.

Linecké pečivo slepujeme rybízovým džemem a podáváme na sváteční stůl.
user-icon

autor Eva J


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecké pečivo

Zpět na recept