Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Připravíme si instantní piškotové těsto podle návodu, nebo dle vlastního receptu. Omyjeme ceitrón a nastrouháme z něho kůru. Ze zbytku vymačkáme jednu lžíci šťávy. Kůru i šťávu z citrónu přidáme do piškotového těsta. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něho nalijeme. Pečeme v troubě asi 15 minut. Po upečení necháme korpus na plechu vychladnout.
Limetky omyjeme a ze tří kousků nastrouháme kůru. Ostrouhané limetky rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Čtvrtou neostrouhanou limetku nakrájíme na kolečka. Smícháme rum s pěti lžicemi limetkové šťávy a s moučkovým cukrem. Směs svaříme a necháme vychladnout. Touto směsí pokapeme upečený a vychladlý korpus.
Z oprané a osušené máty otrháme lístky, několik si jich necháme bokem v celku na ozdobu a zbytek nakrájíme na proužky. Želatinu namočíme v chladné vodě. Jogurt utřeme s žervé, zbývající limetkovou šťávou a cukrem. Přimícháme také limetkovou kůru a proužky máty. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. Nejdříve ji smícháme s několika lžicemi limetkového krému a potom teprve přidáme bytek. Vzniklý krém rozetřeme na korpus a necháme dvě hodiny tuhnout. Nakrájené kousky ozdobíme plátkem limetky a snítkem máty.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena