Lilková polévka

Velice jednoduchá příprava, vše co potřebujete je lilek a smetana.


3.2111x
25 min
3×

Postup přípravy

Lilek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a dáme spolu s kouskem másla do hrnce a dusíme. Osolíme a občas promícháme.

Po 10 minutách, kdy je lilek měkký, přidáme polovinu vroucí vody a ještě vaříme asi 10 minut.

Když už je lilek hodně měkký, přelijeme základ polévky do mixéru a rozmixujeme jej. Pomalu přidáváme smetanu (podle chuti). Rozmixovanou polévku přelijeme zpět do hrnce. Pokud ji chceme mít řidší, přidáme ještě trochu vody a povaříme.

Lilková polévka je výborná samotná, ale hodí se k ní i kousek pečiva nebo se může použít jako zálivka. Místo vody lze použít ne příliš chuťově výrazný vývar.
user-icon

autor Kožorka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská