Lilek plněný mletým vepřovým masem

Jednoduchý recept na zeleninu plněnou kořeněným masem.


4.727x
45 min
2×

Ingredience

sůl
2 kslilek
sýr
oregano
olivový olej
1 ksčervená paprika
250-500 gmleté vepřové maso
mletý černý pepř

podle chuti

koření

Postup přípravy

Připravíme si směs na plnění. Červenou papriku nakrájíme na kostičky a vmícháme ji do mletého masa. Podle chuti vmícháme i koření.

Lilek si rozkrojíme na půl a vnitřek vydlabeme. Vzniklý prostor naplníme masovou směsí a zakapeme olivovým olejem. Lilek plněný mletým vepřovým masem pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C, dokud lilek nezměkne a maso se nepropeče. Chvíli před vytažením z trouby položíme na lilek plátek sýra a necháme chvíli zapéct.

Lilek plněný mletým vepřovým masem podáváme s přílohou podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilek plněný mletým vepřovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.