Letní salát s tuňákem

Recept na salát z čerstvé zeleniny, doplněný tuňákem a vejcem. Takto připravený salát můžeme podávat s křupavou bagetou i jako hlavní chod.


4.665x
35 min
4×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Tuňáka a kukuřici necháme okapat. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Několik oliv necháme vcelku na ozdobu.
Ledový salát zbavíme ovadlých horních listů. Čersvé listy ručně potrháme na kousky - sousta.

Na talíř klademe salát, rajčata, okurky a proužky papriky. Do středu talíře položíme okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Posypeme kukuřicí a krájenou cibulí. Nakonec vše dozdobíme olivami.

Letní salát s tuňákem podáváme s křupavou bagetou, olivovým olejem a vinným octem, solí a pepřem. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastní potřeby.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní salát s tuňákem

Zpět na recept