Letní salát s tuňákem

Recept na salát z čerstvé zeleniny, doplněný tuňákem a vejcem. Takto připravený salát můžeme podávat s křupavou bagetou i jako hlavní chod.


4.665x
35 min
4×

Ingredience

2 ksvejce
1 ksžlutá paprika
1 ksledový salát
100 gsalátová okurka
2 ksvelké rajče
100 gbílá cibule
100 gzelené olivy bez pecek
1 konzervatuňákové kousky ve vlastní šťávě
4 lžícesterilovaná zlatá kukuřice

podle chuti

sůl
olivový olej
mletý bílý pepř
vinný ocet

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Tuňáka a kukuřici necháme okapat. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Několik oliv necháme vcelku na ozdobu. Ledový salát zbavíme ovadlých horních listů. Čersvé listy ručně potrháme na kousky - sousta. Na talíř klademe salát, rajčata, okurky a proužky papriky. Do středu talíře položíme okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Posypeme kukuřicí a krájenou cibulí. Nakonec vše dozdobíme olivami. Letní salát s tuňákem podáváme s křupavou bagetou, olivovým olejem a vinným octem, solí a pepřem. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastní potřeby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena