Letní ovocný salát

Rychlé, zdravé a jednoduché osvěžení pro horké letní dny.


1.01x
30 min

Ingredience

zálivka

3 lžícecukr
1 hrnečekvoda
1 lžičkacitronová šťáva

směs

2 ksjablko
1 hrstjahody
2 plechovkyšťáva z kompotu
2 ksbanán
1 plechovkaananasový kompot
1 hrsthroznové víno
0.3 ksmeloun
1 plechovkahruškový kompot

na ozdobu

5 lístkůmáta

Postup přípravy

Pro tento druh salátu můžeme využít jakékoliv sezónní ovoce, jaké máme doma. Pokud ho však nemáme dostatek, můžeme salát doladit i ovocem kompotovaným a využít i sladkou šťávu z kompotu. Na kostky a menší kousky nakrájíme například meloun, ananas, jahody, přidat můžeme kuličky hroznového vína, jablko, hrušku, banán apod.

Vše nasypeme do hlubší misky, zasypeme menším množstvím cukru podle uvážení, zalijeme trochou vody spolu s kompotovou šťávou, v tom případě už pak není větší množství cukru potřeba. Zakápneme citronovou šťávou a nakonec můžeme přidat lístky máty nebo meduňky.

Ovocný salát uložíme alespoň na hodinu do lednice, salát podáváme dobře vychlazený.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní ovocný salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.