Letní ovocné řezy se smetanou

Velmi jemné a jednoduché řezy, ovoce můžeme zaměnit podle naší chuti, já v receptu použila jahody.


4.9116x
45 min
11×

Ingredience

poleva

2 lžícecukr
1 lvoda
1 lžícecitronová štáva
2 balíčkyjahodový pudinkový prášek

těsto

5 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
150 ghladká mouka

náplň

300 gjahody
3 kelímkyzakysaná smetana
1 kelímeksmetana ke šlehání

na ozdobu

jahody

Postup přípravy

Suroviny na těsto společně promícháme, sypké suroviny prosejeme a těsto nalijeme na vymazaný plech, případně vyložený pečicím papírem. Upečený korpus necháme vychladnout.

Polevu si připravíme z pudinků, které uvaříme dle návodu ve vodě. Do pudinků přidáme citronovou šťávu.

Náplň si připravíme ze smetany, kterou vyšleháme a smícháme ze zakysanou smetanou a rozmixovanými jahodami.

Na vychlazený korpus natřeme jahodovou náplň a necháme v lednici ztuhnout.

Na vychlazenou náplň nalijeme vychlazený pudink a uložíme jahody. Letní ovocné řezy vložíme opět do lednice na ztuhnutí.

Vychlazené letní ovocné řezy se smetanou nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní ovocné řezy se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.