Jednoduchý a rychlý recept nejen pro letní období.
Hodnocení
5.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Olej1/2 hrnku
Vejce2 ks
Mléko1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr moučka1 hrnek
Vanilkový cukr1 balíček
Citronová kůra
Polohrubá mouka2 hrnky
Ostatní
Ovoce
Postup přípravy
Vše dáme do mísy a jednoduše zamícháme.
Připravené těsto nalijeme na plech vyloženým pečícím papírem. Na těsto poklademe ovoce podle sezóny, může být i kompotované. Letní buchtu pečeme při 180 °C až má povrch zlatavou barvu.
Upečenou letní buchtu necháme vychladnout, podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat.
Proč blé? Asi to neumíš pořádně udělat. Normální klasická hrnková rychlá buchta, vhodná hlavně pro začátečníky, anebo když je málo času. Dělám podobnou, ale místo mléka bílý jogurt. Navrch většinou měkký tvaroh, ovoce a drobenku. Ale to už přece jen trvá trošku déle. :-)