Lepenica po našem

Výborný a rychlý pokrm. Pro masožravce je možná obměna sójového granulátu s mletým masem.


3.910x
20 min
2×

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, pak oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Hrst sójového granulátu namočíme do vlažné vody, můžeme lehce posolit a necháme asi 15 - 20 minut stát. Granulát je možné místo namáčení i krátce povařit asi 5 minut, i v mikrovlnce. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme.

Na pánvi necháme zezlátnout cibulku, ke které přidáme sójový granulát. Necháme opražit, přidáme prolisovaný česnek a jednu lžičku mleté sladké papriky. Kdo má rád pokrmy pikantnější, může přidat i pálivou papriku. Z balíčku kysaného zelí odlijeme vodu.

Všechny takto připravené ingredience smícháme dohromady, vložíme na tukem vymazaný plech ve velmi tenké vrstvě asi kolem 1cm. Lepenicu dáme upéct. Před koncem pečení můžeme přidat nastrouhaný tvrdý sýr a ještě krátce zapéct v troubě.

Lepenica je vynikající jako hlavní chod, ale i jako příloha.
user-icon

autor kiwi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lepenica po našem

Zpět na recept