Lehký kukuřičný chléb

Netradiční zdravá verze chleba.


4.727x
0
1×

Postup přípravy

Kukuřičnou a pšeničnou mouku smícháme s práškem do pečiva a vodou.

Do základu těsta přidáme vejce a těsto důkladně prohněteme. Pak ho necháme několik hodin odpočinout na chladném místě, aby se uvolnil škrob a chléb byl nadýchaný. Odpočinuté těsto propracujeme, vytvarujeme bochník ve formě a dáme na plech. Necháme chvilku vykynout a zatím si předehřejeme troubu. Lehký kukuřičný chléb pečeme při 200 °C asi 45 minut.

Upečený kukuřičný chléb necháme vychladnout, vyklopíme a podáváme podle chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký kukuřičný chléb

Zpět na recept