Lehký fazolkový salát

Recept na lehký salát, nabitý vitamíny.


5.02x
20 min

Ingredience

mletý černý pepř

zálivka

sůl
1 svazečekbazalka
4 lžíceextra panenský olivový olej
3 lžícebalsamikový ocet (bílý)

salát

600 gfazolky
100 gpórek
1 ksmrkev
1 ksčervená paprika
1 ksjarní cibulka
200 gbalkánský sýr
8 kscherry rajče

Postup přípravy

Fazolky očistíme a odřízneme jejich konce. Povaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

Zeleninu očistíme. Jarní cibulku a pórek nakrájíme nadrobno. Papriku nakrájíme na nudličky a rajčátka na půlky. Mrkev nastrouháme na silnější nudličky.

V misce smícháme olej, balzamikový ocet, okořeníme a přidáme nasekanou bazalku.

Zeleninu přelijeme zálivkou a posypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem.
user-icon

autor Petí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký fazolkový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká