Ledový salát s tuňákem

Recept na přípravu ledového salátu s rukolou, avokádem, tuňákem a vejci. Pokrm můžeme podávat jako předkrm nebo lehkou zdravou večeři.


4.440x
25 min
4×

Postup přípravy

Ledový salát podle potřeby očistíme a rukou natrháme na kousky ve velikosti sousta. Rukolu podle potřeby omyjeme a osušíme. Avokádo zbavíme pecky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Tuňáka necháme okapat.

Připravíme si zálivku. Med spojíme s hořčicí a postupně za stálého míchání přiléváme olej. Přidáme citronovou šťávu a zálivku podle chuti osolíme a opepříme.

Ledový salát, rukolu a avokádo vložíme do mísy a lehce promícháme se zálivkou. Salát rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájenými vejci, tuňákem a ihned podáváme.

Ledový salát s tuňákem podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ledový salát s tuňákem

Zpět na recept