Ledový salát s tuňákem

Recept na přípravu ledového salátu s rukolou, avokádem, tuňákem a vejci. Pokrm můžeme podávat jako předkrm nebo lehkou zdravou večeři.


4.440x
25 min
4×

Ingredience

3 ksvejce
2 ksavokádo
1 konzervatuňák ve vlastní šťávě
100 grukola
1 hlávkaledový salát

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

zálivka

1 lžičkamed
3-4 lžíceolivový olej
1 lžícecitronová šťáva
1 lžičkadijonská hořčice

Postup přípravy

Ledový salát podle potřeby očistíme a rukou natrháme na kousky ve velikosti sousta. Rukolu podle potřeby omyjeme a osušíme. Avokádo zbavíme pecky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Tuňáka necháme okapat. Připravíme si zálivku. Med spojíme s hořčicí a postupně za stálého míchání přiléváme olej. Přidáme citronovou šťávu a zálivku podle chuti osolíme a opepříme. Ledový salát, rukolu a avokádo vložíme do mísy a lehce promícháme se zálivkou. Salát rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájenými vejci, tuňákem a ihned podáváme. Ledový salát s tuňákem podáváme jako hlavní chod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ledový salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena