Ledový salát s tuňákem a vejcem

Ledový salát s tuňákem a vejcem podáváme jako samostatný pokrm s tmavým pečivem.


4.528x
30 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme salátovou zálivku. Olej, vinný ocet, pepř, sůl a moučkový cukr důkladně promícháme a necháme odležet.

Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé nakrájíme na plátky. Čerstvou pažitku usekáme. Tvaroh promícháme s hořčicí a drceným tuňákem ve vlastní šťávě v hladký krém..

Salát očistíme od zvadlých listů, ručně potrháme na kousky a lehce promícháme se zálivkou.

Do středu talíře navršíme tuňákový krém, který obložíme ledovým salátem, plátky vařených vajec a ozdobíme olivami. Hustě posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Ledový salát s tuňákem a vejcem můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ledový salát s tuňákem a vejcem

Zpět na recept