Vaření.czReceptyLedový salát s tuňákem a vejcem

Ledový salát s tuňákem a vejcem

Ledový salát s tuňákem a vejcem podáváme jako samostatný pokrm s tmavým pečivem.


4.528x
30 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
1 lžičkahořčice
1 ksledový salát
3 lžíceusekaná pažitka
1 plechovkadrcený tuňák ve vlastní šťávě
100 godtučněný měkký tvaroh

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

zálivka

1 špetkacukr moučka
3 lžíceolivový olej
1 lžícevinný ocet

na ozdobu

plněné olivy

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme salátovou zálivku. Olej, vinný ocet, pepř, sůl a moučkový cukr důkladně promícháme a necháme odležet. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé nakrájíme na plátky. Čerstvou pažitku usekáme. Tvaroh promícháme s hořčicí a drceným tuňákem ve vlastní šťávě v hladký krém.. Salát očistíme od zvadlých listů, ručně potrháme na kousky a lehce promícháme se zálivkou. Do středu talíře navršíme tuňákový krém, který obložíme ledovým salátem, plátky vařených vajec a ozdobíme olivami. Hustě posypeme pažitkou a ihned podáváme. Ledový salát s tuňákem a vejcem můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ledový salát s tuňákem a vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena