Do vysoké sklenice nasypeme kávu a cukr. Zalijeme to 2 cm vody a vyšleháme do pěny.
Zbytek sklenice dolijeme do 3/4 ledovou vodou a následně mlékem.
Ledové Frappé můžeme ozdobit strouhanou čokoládou či grankem. Ledové Frappé podáváme s brčkem a kostkami ledu.
dám kafe, cukr a vodu jen na rozpuštění (max 1 cm), přileju tak 2 cm mléka a dvě kostky ledu. třesu v uzavřené sklenici dokud není plná pěny, přeliju do čisté a doliju mlékem.. fantazie... ještě chci zkusit přidat tu zmrzlinu... to bude taky bomba
Filippo
Frappé
Nedávám vůbec vodu ale jenom mléko kafe a cukr a je to asi nejchutnější :)
kristynavojackova
Komentář k receptu Ledové Frappé
Moc dobré :-)
Barol
frape si moc chválím, ale vody dávám před šleháním 4 cm, q po vyšlehání kávy s cukrem a vodou už vodu nepřidávám, pouze mléko a kostky ledu. :-) pro milovníky sladkého, šlehejte 4cm vody s kávou a cukrem, poté dolijte dva až čtyřicentimetry mléka a znovu šlehejte, poté opět dolijte mlékem a přidejte kostky ledu. :-)
zazurek
sladká tečka
vynikající frappé si zasloužilo kopeček vanilkové zmrzliny:)