Lasagne Al Forno

Lasagne s masovou náplní a sýrovou omáčkou. Trochu složitější recept, ale stojí za to!


4.822x
60 min
5×

Ingredience

náplň 1

2 stroužkyčesnek
50 mlmléko
1 kscibule
1 ksmrkev
1 lžičkarajčatový protlak
1 ksbobkový list
1 plechovkakrájená rajčata
50 mlčervené víno
1 špetkasušené oregano
2 lžíceworcester
300 gsměs mletého masa

podle potřeby

sůl
12 plátkůlasagne
50 mlolivový olej
30 gparmezán
mletý černý pepř

náplň 2

25 gmáslo
300 mlmléko
60 gčedar
25 ghladká mouka
špetkamuškátový oříšek

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 200 - 220 °C. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Nastrouháme nahrubo cibuli s mrkví a přidáme prolisovaný česnek. Vše hodíme na rozpálenou pánev. Okořeníme bobkovým listem, oreganem, worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Předtím než přidáte mleté maso, všechnu směs si shrňte do stran pánvičky, abyste měli prostor na orestování masa. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a restujeme 30 vteřin, potom promícháme se zbytkem. Pokračujeme, až maso krásně zhnědne. Přidáme červené víno, necháme vyvařit alkohol a pak přidáme krájená rajčata z plechovky. Povaříme 2 - 3 minuty. Na závěr přidáme mléko a stáhneme z plotny. Na přípravu sýrové omáčky si nejprve v hluboké pánvi rozpustíme máslo. Přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Přidáme trochu mléka a povaříme, poté přidáme zbytek mléka a necháme déle povařit, aby z omáčky nebyla cítit mouka. Dochutíme solí, pepřem a přidáme trochu muškátového oříšku. Přidáme sýr čedar a minutu povaříme, stáhneme z plotny. Do zapékací mísy vložíme první vrstvu omáčky, druhou vrstvu budou tvořit těstoviny a třetí vrstvu sýrová omáčka. Postup opakujeme 1 - 2x. Poslední vrstvu bude tvořit sýrová omáčka posypaná oreganem, solí, pepřem a parmezánem. Očistíme okraje zapékací mísy a přetáhneme alobalem. Lasagne Al Forno necháme v troubě zapékat 30 - 40 minut. Posledních 10 minut před koncem sejmeme alobal, aby parmezán dostal zlatavou barvu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lasagne Al Forno

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena