Větší pánev pokapeme olejem a necháme rozehřát. Poté vsypeme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zhnědnout. Vložíme mleté maso a důkladně orestujeme, neměl by zůstat žádný červený kus.
Jakmile je maso v celém objemu orestované, odstraníme vyškvařený tuk. Dále přidáme boloňskou omáčku, používám kupovanou, svoji nemám. Na mírném plameni promícháváme asi 5 minut pak odstraníme z ohně. Protlak přidáme do misky a podle chuti osladíme. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu.
Zapékací mísu potřeme olejem. Do vroucí vody vkládáme jednotlivě pláty těstovin. Každý necháme vařit pouze 10 vteřin a potom ihned vložíme na dno mísy. Jakmile je dno zakryté, přidáme boloňskou směs.
Opět zakryjeme těstovinami, další patro potřeme protlakem, poklademe eidamem a šunkou, poprášíme oreganem a zase přikryjeme těstovinami. Znova opakujeme boloňskou směs, těstoviny, protlak, eidam, šunku, oregano až do vyčerpání místa v míse. Na nejvrchnější patro těstovin naneseme slaninu a zasypeme parmazánem.
Lasagne s boloňskou omáčkou pečeme v troubě 20 minut při 200 °C.
Lasagne a lá Bolognese podáváme jako chutný hlavní chod.