Lasagne a lá Bolognese

Italská kuchyně u vás doma. Recept na přípravu lasagní s boloňskou omáčkou.


2.65x
75 min

Ingredience

20 dkgšunka
1 kscibule
1 balenílasagne
10 dkganglická slanina
2 konzervyrajský protlak
1 kgmíchané mleté maso
20 dkgeidam 30%
2 skleniceboloňská omáčka
15 dkgparmigiano reggiano

podle potřeby

olej
oregano
cukr moučka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Větší pánev pokapeme olejem a necháme rozehřát. Poté vsypeme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zhnědnout. Vložíme mleté maso a důkladně orestujeme, neměl by zůstat žádný červený kus. Jakmile je maso v celém objemu orestované, odstraníme vyškvařený tuk. Dále přidáme boloňskou omáčku, používám kupovanou, svoji nemám. Na mírném plameni promícháváme asi 5 minut pak odstraníme z ohně. Protlak přidáme do misky a podle chuti osladíme. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Zapékací mísu potřeme olejem. Do vroucí vody vkládáme jednotlivě pláty těstovin. Každý necháme vařit pouze 10 vteřin a potom ihned vložíme na dno mísy. Jakmile je dno zakryté, přidáme boloňskou směs. Opět zakryjeme těstovinami, další patro potřeme protlakem, poklademe eidamem a šunkou, poprášíme oreganem a zase přikryjeme těstovinami. Znova opakujeme boloňskou směs, těstoviny, protlak, eidam, šunku, oregano až do vyčerpání místa v míse. Na nejvrchnější patro těstovin naneseme slaninu a zasypeme parmazánem. Lasagne s boloňskou omáčkou pečeme v troubě 20 minut při 200 °C. Lasagne a lá Bolognese podáváme jako chutný hlavní chod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lasagne a lá Bolognese

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena