Langusta vařená

Trochu humorný a trochu morbidní recept na výbornou pochoutku, kterou si žádný opravdový gurmán nenechá ujít.


2.9996x
75 min

Postup přípravy

Obstaráme si langustu (živou nebo mrtvou). Živé langustě nejprve stočíme ocas pod břicho a svážeme ji (aby nevyskočila z hrnce). Vložíme ji do vroucí osolené vody okyselené octem.


Vaříme asi jednu hodinu (podle velikosti). To, že je langusta uvařená poznáme tak, že ji ulomíme jednu nožičku a vyberme maso. Je-li maso měké, bude hotová i celá langusta.


Vyjmeme ji z vody, necháme vychladnout, a pak vybereme maso z krunýře. Nezapomeneme i na ocas a klepeta, kde je maso obzvláště chutné. V misce ušleháme olej se solí, pepřem a octem. Vznikne zálivka, kterou langustu polijeme a dozdobíme plátky citronu.


Podáváme jako delikatesu.

Foto: www.profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Langusta vařená

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Dalmácká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena