Vaření.czReceptyLahůdkový vařený bůček

Lahůdkový vařený bůček

Pochoutka k oslavám i všedním příležitostem.


3.438x
150 min

Postup přípravy

Na tuto pochoutku použijeme libovější vykoštěný bůček. Maso nakrájíme na větší kostky. Kostky masa vložíme do mísy. Stranou si postupně rozklepneme všechna vejce. Pokud jsou všechna dobrá - nezkažená - vlijeme je do masa. Přidáme hladkou mouku, strouhanku a podle chuti přidáme vegetu, zelené bylinky - koření a nakonec dosolíme. Směs důkladně promícháme, nejlépe rukou. Připravíme si salámová střeva nebo sáčky na malou tlačenku. V nejvyšší nouzi můžeme použít dvojitý mikrotenový sáček. Střeva důkladně napěchujeme bůčkovou směsí a pořádně zavážeme. Střeva ponoříme do vody a pomalu vaříme při 80 - 90 °C asi 2 hodiny. Pak je necháme vychladnout. Bůček vyjmeme z obalu a necháme vychladit. Takto připravený bůček krájíme na plátky a můžeme jej servírovat. Je skvělý ve studených mísách. V celku jej můžeme obalovat paprice, česneku nebo jiném koření a nechat marinovat. Česnek můžeme samozřejmě přidat i do syrového bůčku.
user-icon

autor bujabeza

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lahůdkový vařený bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena