Lahůdkový vařený bůček

Pochoutka k oslavám i všedním příležitostem.


3.438x
150 min

Postup přípravy

Na tuto pochoutku použijeme libovější vykoštěný bůček. Maso nakrájíme na větší kostky.

Kostky masa vložíme do mísy. Stranou si postupně rozklepneme všechna vejce. Pokud jsou všechna dobrá - nezkažená - vlijeme je do masa. Přidáme hladkou mouku, strouhanku a podle chuti přidáme vegetu, zelené bylinky - koření a nakonec dosolíme. Směs důkladně promícháme, nejlépe rukou.

Připravíme si salámová střeva nebo sáčky na malou tlačenku. V nejvyšší nouzi můžeme použít dvojitý mikrotenový sáček. Střeva důkladně napěchujeme bůčkovou směsí a pořádně zavážeme.

Střeva ponoříme do vody a pomalu vaříme při 80 - 90 °C asi 2 hodiny. Pak je necháme vychladnout. Bůček vyjmeme z obalu a necháme vychladit.

Takto připravený bůček krájíme na plátky a můžeme jej servírovat. Je skvělý ve studených mísách. V celku jej můžeme obalovat paprice, česneku nebo jiném koření a nechat marinovat. Česnek můžeme samozřejmě přidat i do syrového bůčku.
user-icon

autor bujabeza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahůdkový vařený bůček

Zpět na recept